Маската, която неутрализира Covid-19

Тя драстично намалява риска от заразяване за потребителя

Маската, която неутрализира Covid-19 | StandartNews.com

Екип от учени от Университета в Торонто тества и установява, че вирусът Covid-19 бива неутрализиран щом докосне повърхността на предпазна маска, която е създадена от канадската фирма I3 Biomedical.

Външната повърхност на маската, наречена TrioMed, деактивира 99% от суспензията на вируса за минути. Патентованата антимикробна технология е в основата на цялата гама от медицински продукти, като превръзки за рани, медицински ленти, ръкавици, шапки, облекла и други лични предпазни средства, продавани в световен мащаб.

Проучване, публикувано в American Journal of Infection Control, установи, че хората докосват лицето си 23 пъти на час средно. Освен това коронавирусът остава върху външната страна на маските до 7 дни. В допълнение към предупрежденията на правителствените органи, отнасящи се до самозаразяване чрез докосване на нечия маска, тази научна публикация допълнително демонстрира основния недостатък на настоящите маски.

Разбира се от различни държави потвърдиха през последните месеци, че носенето на предпазна маска е спасило милиони от заразяване, а вероятно и хиляди хора от преждевременна смърт.

Сега обаче бяха изобретени маски, които не само предпазват от предаване на заразата, но и могат да неутрализират вируса, посочват редица германски медии.

„Активната маска TrioMed е първата и единствена респираторна защита, за която научно е доказано, че деактивира Covid-19, поради което драстично намалява риска от заразяване за потребителя“, казва Пиер Жан Месиер , основател и изпълнителен директор на i3 Biomedical Inc.

"Нашата компания отдели години и милиони долари за разработването на тази интерактивна антимикробна технология. Получените продукти се използват от медицинската общност по света и са тествани от независими лаборатории. Това трето странично научно тестване потвърждава водещата позиция на TrioMed в медицинската антимикробна технология, налична в глобалната борба срещу Covid-19. "

i3 BioMedical е канадска компания, фокусирана върху разработването и производството на нови антимикробни продукти, които помагат да се предотврати разпространението на инфекция и болести.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай