Събота,

Личните лекари се чудят на коя линия са

От: Редактор -
Личните лекари се чудят на коя линия са
A
A
A

От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България упрекват здравния министър Кирил Ананиев в обидно отношение и вменяване на безотговорност.

Те посочват, че в писмото си Ананиев ги обвинява и търси съдействие, защото те не изпълняват дейности, които той със заповедите си категорично им е забранил, а именно - преглед и оценка на здравословното състояние на съмнителни за COVID-19 пациенти и пробонабирането.

Отношението към общопрактикуващите лекари от страна на всички институции категорично не е като към лекари от "първа линия", негодуват те.

От Сдружението подчертават, че за работата си по време на епидемия, личните лекари са си осигурили необходимите лични предпазни средства и дезинфектанти със собствени средства.

Те поясняват, че въпреки че се стараят да консултират по телефона пациенти с оплаквания, съмнителни за COVID-19, личните лекари няма как да избегнат срещата с част от такива пациенти. По тази причина те настояват Ананиев да отговори ясно на въпроса общопрактикуващите лекари първа линия ли са или не.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички