Неделя,

Личните лекари се чудят на коя линия са

От: Редактор -
259
Личните лекари се чудят на коя линия са
A
A
A

От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България упрекват здравния министър Кирил Ананиев в обидно отношение и вменяване на безотговорност.

Те посочват, че в писмото си Ананиев ги обвинява и търси съдействие, защото те не изпълняват дейности, които той със заповедите си категорично им е забранил, а именно - преглед и оценка на здравословното състояние на съмнителни за COVID-19 пациенти и пробонабирането.

Отношението към общопрактикуващите лекари от страна на всички институции категорично не е като към лекари от "първа линия", негодуват те.

От Сдружението подчертават, че за работата си по време на епидемия, личните лекари са си осигурили необходимите лични предпазни средства и дезинфектанти със собствени средства.

Те поясняват, че въпреки че се стараят да консултират по телефона пациенти с оплаквания, съмнителни за COVID-19, личните лекари няма как да избегнат срещата с част от такива пациенти. По тази причина те настояват Ананиев да отговори ясно на въпроса общопрактикуващите лекари първа линия ли са или не.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията