Четвъртък,

Лекари си светят с фенер, за да оперират

От: Стандарт -
327
Лекари си светят с фенер, за да оперират
A
A
A

Лекари си светиха с фенер, за да направят спешна операция. Това се наложило, след като буря прекъснала електрозахранването в болницата в Горна Оряховица. Лечебното заведение останало без ток за 12 часа, съобщи dariknews.bg.

В 20:30 часа в четвъртък е спряло електрозахранването, а дежурните медици започнали да звънят на енергото, за да отстрани аварията.

“В такива извънредни ситуации се включват генератори в различните отделения”, обясни управителят на болницата д-р Иван Иванов.

В 23 часа пациент със сериозни наранявания е постъпил за лечение. Дежурният лекар д-р Елиас Хаддад обясни, че медицинският екип не е имал достъп до операционната зала, тъй като там вратата се регулира от ток.

Той помолил охраната в Спешното отделение да услужи с голям фенер, за да направи операция. Сестрите асистирали с фенера, докато д-р Хаддад зашивал главата на пациента.

Интервенцията приключила благополучно към 23:30 часа. Електрозахранването в болницата е пуснато сутринта около 8.30 часа.

“За щастие нямаме никакви инциденти, няма пострадали пациенти от аварията, но нямам обяснение защо аварийните екипи на енергийното дружество приоритетно отстраняваха щети в училищата, и то през лятната ваканция”, коментира възмутен д-р Иванов.

В Спешното отделение лекарите са работили на свещи, за щастие е нямало тежки случаи. 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com