Лекари показаха следите от маските

Благодаря ви колеги, напиша шефът на Александровска

Лекари показаха следите от маските | StandartNews.com

Лекарите от първата линия в Александровска болница свалиха маските, за да покажат раните си под тях. Кадрите бяха качени на Разпети петък във фейсбук от директора на лечебното заведение проф. Костадин Ангелов. На тях се виждат дълбоките и болезнени следи, които остават след тежките дежурства в защитните костюми. Призивът е за повече отговорност по време на кризата и за спазване на извънредните мерки.

">

„Ако темпото на заболяването, което върви в момента, се запази, ние ще оказваме помощта - качествена и навременна. Но ако то започне рязко да се увеличава, тогава ние ще сме притиснати от много пациенти, много хора, няма да стигат легла. Няма да можем да помогнем ефективно на всички. Затова беше нашия призив - хората да продължат да спазват тази социална дистанция", заяви  директор на УМБАЛ „Александровска” Костадин Ангелов.

За да са ефективни, маските трябва да са добре прилепнали на лицето. Но когато стоят с часове, протриват кожата и оставят белези, казаха самите медици от снимките, което приключват 14-дневното си дежурство и отиват две седмици под карантина. Въпреки това те нямат търпение да се върнат в болницата, за да продължат да изпълняват дълга си към хората – да спасяват животи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай