Неделя,

Лечението на COVID. Къде е грешката

От: Редактор -
452
Лечението на COVID. Къде е грешката
A
A
A

"При първи симптоми хората да посетят личния си лекар. Не се доверявайте на изписана терапия по телефона, настоявайте за преглед!“. Това заяви пред БНР д-р Трифон Вълков от Инфекциозна болница. 

Опитът ми показва, че в болница постъпват хора, които не са прегледани от личния лекар, масово с терапия, изписана по телефона, и никога с изследвания. Вълков посочи, че обсъждането на възможност за хибридна ваксинация все още не е прието от властите. 

„Едно от усложненията, които води Sars-CoV-2 е образуването на тромбози. Според американска студия вероятността за образуване на тромби при тежка форма на боледуване е 16%, тоест, при 16 души на 100.

При „АстраЗенека“ след първата апликация е отчетена такава възможност при 1 на 100 000 до 1 на 200 000 души. Хората, ваксинирани с едната доза, които не са имали тромбогенеза, могат да бъдат спокойни, че след втората няма да има риск за тях“, допълни д-р Вълков. 

И отново подчерта, че одобрените ваксини, които вече се прилагат, предпазват над 90% от развитие на тежка форма на Covid-19. 

„Ваксината е единственият възможен вариант за справяне с всяка инфекциозна вълна. Опасенията са, ако не успеем да извършим ваксинация в глобален мащаб.

 В страните, които не правят активни имунизации, е възможно да се появи нов щам. Това, което наблюдаваме, са основни генетични линии. Щамът все още е един".


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията