Кога казвате истината Д-р Гурдев?

Право на отговор от Тодор Ушев, Общински съветник от Велинград

Кога казвате истината Д-р Гурдев? | StandartNews.com

ПРАВО НА ОТГОВОР

Тодор Ушев, Общински съветник, гр. Велинград

Повод за моето изявление са медийните и интернет изяви на д-р Гурдев, след освобождаването му като управител на общинската болница във Велинград, които са нищо друго освен евтин политически PR. Също като политическа пеперуда д-р Гурдев преминава от кандидат - депутат на "Продължаваме промяната" преди време, посещава централата на ГЕРБ преди няколко седмици, да се моли да стане член на партията срещу оставането му като Управител на Общинската болница и накрая се изявява като оратор на предизборно мероприятие на ПП "Възраждане" по време на последната извънредна сесия на Общинския съвет, която не се състоя миналата седмица. В тази си роля той хвърля в публичното пространство неверни внушения по мой адрес с цел да заблуди обществеността на Велинград и да отклони вниманието на моите съграждани от проблемите в Общинската болница, които той задълбочава.

Д-р Гурдев, аз съм общински съветник, избран от над 2000 души в Община Велинград и не като управител на частно лечебно заведение, а като общински съветник съм длъжен да защитя обществения интерес, изисквайки информация за тежкото състояние на Общинската болница МБАЛ „Велинград". Както при освобождаването от длъжност на предишния управител на Общинската болница, така и при този, съм бил обект на проверки за конфликт на интереси от КПКОНПИ. И тяхното становище съгласно Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно имущество е, че не се установява конфликт на интереси.

Защото няма такъв. Заявявам публично, че нямам частен интерес, който да е свързан с МБАЛ „Велинград", в което многократно съм обвиняван и нямам конфликт на интереси.

Държа обаче и д-р Гурдев да отговори мотивирано и с доказателства пред обществеността и гражданите на Велинград на няколко въпроса: 

1. Били ли сте д-р Гурдев в централата на ГЕРБ преди дни да се молите да станете член на ГЕРБ срещу отстраняването ви като Управител на Общинската болница?

2. Нека д-р Гурдев публично отговори защо след като се е сдобил с имот на пазарна цена близо половин милион лева в центъра на града, Общинското лечебно заведение продължава да заплаща наема на апартамент, който той обитава и разходите по него? И да обяви публично колко е разхода за наема и всички консумативи на месец, които плаща болницата. И откъде са парите за закупуването на скъпия му имот, при положение, че само разходите за подобна сделка са около 30 000 лв., а самоучастието в нея е минимум 10% от цялата сума? Как за 6 м. като управител той си позволява такава покупка? Аз като общински съветник, управител на болница и човек с дългогодишен професионален опит, на този етап нямам финансовите възможности да закупя подобен имот.

3. Нека д-р Гурдев публично обяви общото си месечно възнаграждение като управител и лекар в общинската болница и медицински център.

4. Нека д-р Гурдев публично отговори какво е месечното възнаграждение на хирурга д-р Чавдар Калъчев и бил ли той в чужбина докато лечебното заведение отчита пред НЗОК клинични пътеки с неговия подпис? И участвал ли е той във фиктивна оперативна дейност? Защото предстоят проверки от НЗОК и нови санкции във връзка с това!!!

5. Нека д-р Гурдев отговори публично подписвал ли е декларация с невярно съдържание относно изискуемия по Закона за публичните предприятия задължителен 5г. професионален опит и 3г. стаж на ръководна длъжност. Може да се види тук Декларацията и справка за стажа .

6. Нека д-р Гурдев публично отговори изразходени ли са активи на Общинската болница без обявени обществени поръчки и без разрешението на Принципала на болницата                                        

7. Нека д-р Гурдев коментира и решението на съда в Пазарджик за прекратяване на иска, който той е завел срещу решението на Общинския съвет в града за неговото предсрочно освобождаване. Той е прекратен, тъй като д-р Гурдев няма законово право да обжалва решението. Подадената от него искова молба, въпреки законовата забрана, е поредната злоупотреба с права на д-р Гурдев и цели единствено да забави вписването на новия управител на общинската болница. 

Отговорът е, защото решението за освобождаването от поста му е правно легитимно. 

И на края искам да ви заявя д-р Гурдев, че няма да използвате Общинската болница гръмогласно за политическа пропаганда и с цел лична изгода за вас и за шепа лекари клакьори около вас, които получават пет цифрени суми за сметка на ниски заплати на другия медицински персонал в болницата!!!

Очаквам публичния отговор на д-р Гурдев по поставените от мен въпроси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай