Клиниката по кардиология на "Сърце и Мозък" със световно признание

Клиниката по кардиология на ,Сърце и Мозък’ със световно признание за грижа и проследяване на пациенти в клинично изпитване

Клиниката по кардиология на "Сърце и Мозък" със световно признание | StandartNews.com

Отличните резултати и подход към пациента бяха потвърдени в доклад на FDA

От ляво надясно: Денислава Горанова, д-р Денислава Христова, проф. д-р Яна Симова, д-р Мартина Самарджиева, м.с. Сабрие Мехмед

Второ място в света по грижа и проследяване на пациенти в клинично изпитване е поредното признание за Клиниката по кардиология на болница ,Сърце и Мозък’. Високата оценка идва точно две години, след като през 2021 г. клиниката стартира участието си в редица клинични изпитвания. За успеха информира проф. Яна Симова – изпълнителен директор на Българския Кардиологичен Институт и началник на клиниката по кардиология в ,Сърце и Мозък’ Плевен.

 

Клиничното изпитване обхваща пациенти с установено съдово заболяване, които въпреки прилаганата медикаментозна терапия продължават да бъдат с високи стойности на холестерол. Доказано е, че понижаването на LDL-холестерола намалява риска от смърт, миокарден инфаркт, инсулт и периферни съдови заболявания. Ето защо пациентите трябва да бъдат внимателно проследени, за да се изберат най-подходящите медикаменти. Ако на фона на антилипидната терапия нивата на LDL остават високи, е необходимо надграждане на терапията. CETP-инхибиторите имат за цел да блокират холестерол естер трансфериращ протеин, което ще доведе до намаляване на нивата на лошия холестерол и повишаване на добрия холестерол. По този начин биха се избегнали бъдещи сърдечносъдови инциденти. Всичко това само с добавянето на една таблетка дневно към съпътстващата терапия. Чрез активната си работа екипът на проф. д-р Яна Симова, съставен от кардиолози и медицински сестри, предостави денонощен достъп до медицински грижи за включените пациенти, осигурявайки възможност за ново лечение и не на последно място – допринесе за развитието на науката.

„В основата на добрите резултати стои както всеотдайността на екипа, непрекъснатите комуникации и международни срещи с цел обмяна на опит, така и добрата организация в проследяването на пациентите – всички визити осигуряват цялостен преглед, а при необходимост се провеждат допълнителни изследвания и консултации на място. Това е възможно и благодарение на факта, че Центърът е част от болница ,Сърце и Мозък’, където мултидисциплинарността и високите технологии са  в основата на грижите към пациента“, сподели проф. Симова. Благодарение на непрекъснатата си работа и развитие, центърът вече се утвърждава като водещ в редица клинични изпитвания.

Добрите резултати и отличният подход към пациента бяха инспектирани и потвърдени от FDА (Американската Агенция за контрол на храните и лекарствата) – най-авторитетната световна институция за контрол на качеството и безопасността, свързани с публичното здраве.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай