Понеделник,

Хвърлиха оставки 18 лекари от болницата в Карлово

От: Стандарт -
307
Хвърлиха оставки 18 лекари от болницата в Карлово
A
A
A

18  лекари от карловската МБАЛ „Д-р Киро Попов“ хвърлиха днес оставки пред управителя на здравното заведение д-р Христо Пелев.  Това е целият лекарски състав в болницата, оставки не са подали само двама лекари, които днес са били в отпуск. Причината е разкриването на Спешен денонощен кабинет, което бе обявено официално вчера,  7 май, от Дани Каназирева, областен управител на Пловдивска област и председател на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. Намеренията на щаба са били да подпомогне региона в ситуацията на пандемия от коронавирус, тъй като само карловската болница в областта е определена да приема пациенти с коронавирус.

Аргументите на лекарите от карловската болница са, че новооткритият Спешен кабинет се явява междинно и ненужно звено между Спешна помощ и кабинета за борба с COVID-19, разкрит още през март и отделенията на болницата. Новият кабинет от една страна ще натовари  медиците от болницата и персонала до невъзможност да изпълняват всички задачи по веригата, от друга страна той трябва да се финансира от постъпленията по клинични пътеки, които в момента са силно редуцирани, обясни д-р Дориана Маринова, председател на БЛС в Карлово.

Днес лекарите от МБАЛ - Карлово, членуващи в Българския лекарски съюз,  са провели събрание и са коментирали обстойно новата ситуация. 

Физически е невъзможно 18-20 лекари от болницата да покриват денонощно отделенията, в които работят и да консултират Спешна помощ и кабинета за COVID-19, новият кабинет е излишен, категорични са лекарите от карловската болница. Засега въпросът с оставките им остава открит.

Управителят на болницата д-р Христо Пелев заяви, че е кабинетът ще стартира в понеделник, а  той ще уведоми за ситуацията кмета на общината, председателя на Общинския съвет и комисията по здравеопазване в местния парламент.

 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията