Кантарджиев напрегнат. Даде опасно предвиждане

В началото на четвърта вълна сме, ваксинирайте се!

Кантарджиев напрегнат. Даде опасно предвиждане | StandartNews.com

Проф. Тодор Кантарджиев призова хората да се ваксинират, тъй като това е единственият вариант да се справим с ковид кризата.

"В началото на четвъртата вълна сме и не съм голям оптимист. Затова искам да се обърна към българските граждани:

"Хора, ваксинирайте се, моля ви се! Нито системата, нито мерките ще могат да ви предпазят от инфекцията!", призова Кантарджиев, който е консултант по ваксинациите към Столичната община, в интервю за телевизия "България On Air".

"Мисля, че случаите ще се увеличават и може би в края на този месец ще бъдем някъде на дневна база към 2 500, 3 000 на ден, което, повярвайте, е много", предупреди проф. Кантарджиев.

"Още няма много случаи. Не е опасно да се ваксинирате. Няма да се заразите, както ставаше в третата вълна, на опашката.

Българинът трябва да знае следното - казвам си го като българин на българи - българинът обича да минава между капките. В момента не може. Ще ви кажа защо.

Когато беше уханският вариант пролетта на миналата година и имаше болен човек от семейството, вероятността друг член от семейството да се зарази, беше 40%.

При британския щам - 70%. Сега е почти невероятно да имаш болен в семейството, ти да не си ваксиниран или преболедувал, и да не се разболееш. Новият индийски вариант е много прилепчив, много лесно се заразяваш."

И за финал призова - пазете децата!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай