Понеделник,

Какви са признаците на надигаща се тромбоза

От: Стандарт -
627
Какви са признаците на надигаща се тромбоза
A
A
A

Главният кардиолог на руското Министерство на здравеопазването Юрий Беленков разкри признаците на надигаща се тромбоза. Член-кореспондентът на Руската академия на науките разказа за това в интервю за "Вечерня Москва".

Симптомите на предстояща тромбоза могат да включват силно главоболие, объркване и загуба или влошаване на зрението, каза той. Лекарят също така отбеляза, че изтръпването на крайници или парализата може да означава предстоящ проблем.

В същото време специалистът подчерта, че заплахата от тромбоза може да бъде посочена при много различни фактори: от леко състояние, подобно на загуба на съзнание, когато човек сякаш е бил „веднъж ударен“ и той скоро се е събудил, до парализа на всички крайници.

По-рано експерти от British Heart Foundation изброиха скритите симптоми на инфаркт, припомняйки необходимостта да се обърне внимание на детайлите. Според лекарите инфарктът може да бъде индикиран от продължителен дискомфорт в гърдите, който се разпространява по врата, гърба, ръцете или стомаха на човек. Гаденето, задухът или замайването също могат да бъдат първият признак на опасен припадък, пише Лента ру.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com