И днес УМБАЛ "Киркович" е без парно

В момента в различните отделения на болницата се лекували около 400 души, които се топлят с електрически печки и било студено

И днес УМБАЛ "Киркович" е без парно | StandartNews.com

Газоснабядаването в старозагорската университетска болница за активно лечение "Киркович" и днес не бе възстановено и здравното заведение продължава да е без парно отопление.  В момента в различните отделения на болницата се лекували около 400 души, които се топлят с електрически печки и било студено. Според ръководството обаче температурата в болничните стаи достигала необходимите по норматив поне 18 градуса.
Лошото е, че спорът между болницата и газодоставчика  колко са задълженията на здравното заведение се затяга. Според Овергаз лечебното заведение има просрочени задължения за над 100 хил. лв. "Не е вярно, дължим единствено лихви, чийто размер оспорваме", отрече изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев. В момента се водели преговори между Овергаз и Министерство на здравеопазването и той изрази надежда, че те ще приключат успешно и още днес парното ще бъде пуснато. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай