Събота,

Ето причината за смъртта на 47-годишния мъж

От: Редактор -
553
Ето причината за смъртта на 47-годишния мъж
A
A
A

Остра вирусна инфекция, която е поразила вътрешните органи и основно белия дроб, е причината за смъртта на 47-годишния Ивайло Даламангов от Благоевград. Това е установила направената в четвъртък аутопсия.

Районна прокуратура - Благоевград разпореди проверка за смъртта на мъжа, починал пет дни след ваксинация. 

"Мъжът се е ваксинирал на 11 март, като е пристигнал в имунизационния кабинет на РЗИ заедно с майка си. Поставена му е била ваксина от партидата, която на следващия ден - 12 март, бе спряна за употреба. При ваксинирането не е съобщил за някакви придружаващи заболявания", каза директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов.

Съдебният медик е установил, че вследствие острата вирусна инфекция мъжът е получил остра дихателна и сърдечна недостатъчност, което няма как да стане след ваксиниране. Мъжът е имал и придружаващи заболявания. Установена е хипертрофия на сърцето, което означава, че най-вероятно е имал и високо кръвно.

Взети са хистологични проби, ще се изследва допълнително и дали не е бил заразен с коронавирус, като резултатите ще станат ясни до седмица.

Най-късно пък утре се очаква да бъде готова съдебно-медицинската експертиза на починалата след имунизация с "АстраЗенека" жена в Пловдивско, съобщи здравният министър Костадин Ангелов.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията