Два полета от UK - четирима заразени

Установени са при връщащи се българи от Великобритания и Ирландия у нас.

Два полета от UK - четирима заразени | StandartNews.com

Четири положителни проби за Ковид – 19 са установени при връщащи се българи от Великобритания и Ирландия у нас.

Полетите до летище „Пловдив“ до момента са били два с общо 277 души на борда на самолетите. Това съобщи областният управител Дани Каназирева, която благодари на служителите на РЗИ – Пловдив за вършената от тях работа.

„РЗИ – Пловдив работи на няколко фронта. Проследяват и полетите, които кацат, от Великобритания и от Ирландия. Единият полет бе със 177 пътници, а другият със 100. Днес (б.р. на 30 декември), е третият полет“, обясни Каназирева.

По думите й на всички, които стъпват на родна земя, се правят бързи антигенни тестове от РЗИ. Така са лъснали четиримата заразени с Ковид – 19.

Общо 645 медици, сестри, зъболекари и помощен персонал са се ваксинирали в пловдивска област. Това е първата доза от ваксината на „Пфайзер/БиоНТех“, съобщи още Каназирева.

„Няма данни за алергични реакции. Над 13 000 са медиците в областта. Има повишен интерес от колеги, които всеки ден звънят и питат. Със следващата ваксинация през първата седмица на януари ще удовлетворим и тяхното желание да бъдат ваксинирани“, каза д-р Аргир Аргиров.

Областният управител потвърди, че през втората половина на декември в сравнение с първите две седмици хоспитализациите на болни от Ковид – 19 са намалели двойно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай