Добри новини! Вече можем да преобразуваме вредните мазнини

Как може да се случи това

Добри новини! Вече можем да преобразуваме вредните мазнини | StandartNews.com

Съществува определен ензим в организма на човека. Неговатта роля е да регулира функцията на мазнините в организма. Потискането на този ензим може да стимулира мастните клетки и да преобразува вредните мазнини в полезни.

В научното изследване, публикувано в сп. The Journal of Clinical Investigation се разглежда ензимът histone deacetylase 11, или HDAC11. Този ензим има важна роля в регулирането на функцията на мастната тъкан, още позната като бялата мазнина. Този ензим се намира в определен ген в човешкия организъм и спомага както за мастната тъкан, така и за някои физиологични процеси.

Други научни изследвания са установили, че силната експресия на HDAC11 в организма има връзка с множество видове тумори.

Потискането на HDAC11 може да намали риска от рак, но и да спомогне за стопяването на вредните мазнини. Вследствие на потискането на ензима бялата мазнина започва да работи с енергията, която съхранява, по различен начин.

Обичайно мастната тъкан е в организма, когато консумираме твърде много храна – целта на тези бели мазнини е да съхраняват енергията. Проблемът с това е, че поради постоянното наличие на храна тези малки клетки, пълни с резервна енергия, нямат възможност да бъдат изразходвани, а именно обратното – те се натрупват и водят до покачване на килограмите и затлъстяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай