Днес пускат системата за ваксинация. Ето схемата

Тя започва да работи в 17,00 часа

Днес пускат системата за ваксинация. Ето схемата | StandartNews.com

Системата за записване на час за ваксинация срещу коронавирус започва да работи днес в 17 часа. Системата работи с една седмица напред, затова от 11-и до 25-и март ще може да си запазите час за първа игла на имунизация.

Тя е с трите вида ваксини, внесени досега - "Астра зенека", "Пфайзер", "Модерна". Ваксинираните с "Астра зенека" ще бъдат записани служебно, тези пациенти, за които няма данни, трябва да си знаят датата за ваксинация и сами да се явят.

След записване на час за първа доза пациентът ще получи автоматично дата за втора ваксинация. Това стана ясно на представянето на системата днес, на което присъства и здравният министър Костадин Ангелов.

Запазването на час става в четири стъпки. Първата е попълване на личните данни и избор на начин, по който да получите датата и часа си - електронна поща или чрез SMS.

Втората стъпка е избор на ваксина. Има опция да отбележите и че нямате конкретни предпочитания. Третата стъпка е изборът на ваксинационен център, който може да е каквото в град, така и в определена болница.

 Четвъртата стъпка е определянето на часа. Системата дава възможност за записване през 10 минути. 24 часа преди да настъпи часът за ваксинация ще получите напомняне за избрания час и място.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай