ДКЦ „Пълмед“ с последно поколение апаратура за физиотерапия и рехабилитация

Последно поколение апаратура за лечение на заболявания по няколко медицински направления предстои да заработи в Отделението по физиотерапия и рехабилитация на ДКЦ „Пълмед“, гр. Пловдив

ДКЦ „Пълмед“ с последно поколение апаратура за физиотерапия и рехабилитация | StandartNews.com

Последно поколение апаратура за лечение на заболявания по няколко медицински направления предстои да заработи в Отделението по физиотерапия и рехабилитация на ДКЦ „Пълмед“, гр. Пловдив. Тя е на всепризнатия лидер в производството на физиотерапевтична апаратура – BTL, а благодарение на нея съществуващата технологична обезпеченост ще бъде надградена и ще се добавят нови процедури в портфолиото на отделението.

“Отделението по физикална и рехабилитационна медицина към „Пълмед“  е създадено  през 2014г. Предстоящото му обновление - локация в новия блок на лечебното заведение и апаратура, са част от общата концепция  за развитието на „Пълмед“, а именно да отговори максимално на потребностите на пациентите от качествена диагностика, лечение и профилактика. Новата апаратура в отделението ни ще удовлетвори нарасналите потребности от качество чрез иновативни  технологии“, коментира д-р Павлина Павлова, началник на Отделението по физиотерапия и рехабилитация в ДКЦ „Пълмед“.

Новите апарати, които ще заработят в отделението са за високоинтензивна магнитна терапия, 12-камерен апарат за пресотерапия  и лимфодренаж и  апарат за ударно вълнова терапия. Всички те намират приложение при лечението на заболяванията на опорно-двигателния апарат и периферна система.

Технологична ,,перла в короната“ в отделението ще бъде апарат за високоинтензивна фокусирана електромагнитна терапия  EMSELLA.

„Таргет от заболяванията, които ще се лекуват с новия апарат са в областите урология - при лечение на уринарна инконтинеция, простатити, еректилна дисфункция, във възстановителния период след простатектомия; в акушерството - след раждане и гинекологията - за преодоляване на неприятните симптоми на менопаузата, за възстановяване на самочувствието и интимен комфорт“, уточнява д-р Павлова.

Новата апаратура в ДКЦ „Пълмед“ дава възможност за оптимизиране на провеждането на физиотерапевтичния курс, което е огромно удобство за пациентите, които в голямата си част са хора в активна творческа възраст, които трябва да съчетават лечението си с професионалните си ангажименти.

Повече информация за новата апаратура в ДКЦ „Пълмед“ и провеждането на преглед за изготвяне наиндивидуална физиотерапевтична или рехабилитационна програма пациентите могат да получат на тел. 032 607 300.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай