Дариха чаршафи и легла на първата COVID болница

Жестът е направен от военните

Дариха чаршафи и легла на първата COVID болница | StandartNews.com

Започна преструктурирането на МБАЛ „Свети Мина“ в болница за приоритетно лечение на хора с COVID-19. В понеделник военните дариха 100 комплекта чаршафи и 20 болнични легла за нуждите на лечебното заведение.

„Сърдечни благодарности на генерал Явор Матеев затова, че се отзова и веднага ни предостави леглата, които поискахме“, заяви директорът на болницата  проф. Петър Петров.

„Обръщаме се горещо към лекарите, които имат възможност да се включат като доброволци в екипа на МБАЛ „Свети Мина“, за да подпомогнат дейността и работата на техните колеги, някои от които са с придружаващи заболявания и не могат да участват в лечението на COVID-болни”, заяви Д-р Калин Калинов, директор дирекция „Здравеопазване“ в община Пловдив.

„Целта ни е и да съхраним три от отделенията – по кардиология, хирургия и детското отделение, за да продължи стабилизирането на общинската болница. Изправянето й „на крака“ е лична кауза- както моя, така и на кмета Здравко Димитров“, каза д-р Калинов.

Продължават разговорите на Община Пловдив с частните болници – „Уромед“ и „Медикус Алфа“ за предоставяне условия на труд на техните доброволни екипи. Целта е лекарите от тези болници да се включат с дежурства в болница „Свети Мина“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай