Понеделник,

Д-р Иван Христов: Мечтая България да бъде сред страните с най-малко болни пациенти

От: Д-р Иван Христов, началник на Спешно отделение в УМБАЛ „Софиямед“ -
813
Д-р Иван Христов: Мечтая България да бъде сред страните с най-малко болни пациенти
A
A
A

Днес сме по-смели, по-можещи, с повече опит, продължаваме да бъдем всеотдайни в името на хората

"Да работиш спешна медицина е призвание. Tи си първият, който се среща с болката и страданието на пациента, и ти си този който трябва да му окаже първа помощ. Честит празник на всички колеги и специалисти работещи спешна помощ в страната. Бъдете здрави, желаем Ви да бъдете все такива отговорни професионалисти, и всеотдайни колеги, борещи се за Живота на своите пациенти!".

С тези думи началникът на Спешно отделение на УМБАЛ "Софиямед" д-р Иван Христов поздравява от името на целия колектив на структурата всички специалисти по спешна медицина в страната по случай Международния ден на спешната помощ. Той се отбелязва за 6 поредна година у нас. Официално е обявен през 2018г. от Европейската асоциация за спешна медицина EUSEM. Целта на този ден е да се обединят хората и правителствата по света да говорят за спешната медицина, спешната медицинска помощ и важността на делото на хората, работещи в тази област от медицината. Днес всички те празнуват и професионалния си празник.

Лекарят пожелава на всички свои колеги да се справят и занапред все така успешно с ежедневните предизвикателства в професията и работата в Спешните отделения, най-голямото сред което през изминалите години беше COVID-19.

„Доказахме се като отговорни и отдадени на мисията си професионалисти, в услуга на нашите пациенти и тяхното здраве в критичен за света момент. Днес сме по-смели, по-можещи, с повече опит, продължаваме да бъдем всеотдайни в името на хората – техните душевни болки и физическо здраве. Мечтая България да бъде сред страните с най-малко болни пациенти. А това означава профилактика и отново профилактика“, допълва д-р Христов.

И съветва обществото ни да бъде по-отговорно към здравето си.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com