Д-р Брънзалов: Задължителни мерки по празниците!

Тежко е решението, но се налага

Д-р Брънзалов: Задължителни мерки по празниците! | StandartNews.com

Тежко е решението да се продължат мерките след 21 декември и по време на новогодишните празници, но се налага. Цифрите показват, че започва намаляване на новозаразените и в момента се образува плато, но все още не можем да кажем, че имаме добри резултати в овладяването на епидемията. Затова ние подкрепихме правителството в това решение. Това заяви пред БНТ д-р Николай Брънзалов - заместник-председател на Българския лекарски съюз.

"Разбирам, че е много трудно за всички нас, но трябва да се направят някои жертви, защото това касае човешки животи”, призова той.

Рано е да се коментира докога ще са в сила ограничителните мерки - единствено цифрите ще покажат това, защото все още здравната система е в изключително тежко положение, каза още той.

“Определено апелирам към съпричастност и то не само към колегите ми, които изнемогват толкова месеци и са на ръба на силите си. Апелирам към цялото българско население”, добави д-р Брънзалов.

По думите му натискът върху здравната система е в цялата страна без изключение. Лекари, преболедували коронавируса, веднага се връщат на работа - без да са напълно възстановени от болестта и да са напълно трудоспособни.

“И въпреки това много по-важно е как цялото общество ще премине през епидемията, за да има по-малко заболели и починали”, повтори д-р Брънзалов.

“Ваксината е основното оръжие против заразата COVID-19 към момента. Всички лекарства, които са известни, не го лекуват дефинитивно. Някои от тях помагат на определен етап от заболяването, но няма универсално лекарство, с което да бъде третиран пациент с коронавирусна инфекция. Чакаме основната защита и това е имемно ваксината”, обобщи д-р Брънзалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай