Неделя,

Четири нови заповеди на Ананиев

От: Редактор -
272
Четири нови заповеди на Ананиев
A
A
A

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде четири нови заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до 15 юли.

В заповедта за влизането на територията на България се посочва, че забраната за влизане в България не се отнася за лица, пътуващи с цел обучение за осъществяване на дейности по приключването на учебната 2019/2020 г.,

В заповедта за задължителната изолация и/или болнично лечение е посочено, че лицата - потвърдени случаи на COVID-19, се изписват от лечебно заведение след преценка на лекуващия лекар на състоянието на пациента.

Лицата, при които се налага прилагане на последваща медицинска грижа в лечебно заведение, лицата, настанени в места, в които се предоставят социални услуги, и тези с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия поради съжителство с хора от рискови групи, се изписват от болници след два отрицателни PCR резултата от проби, взети в два последователни дни.

В заповедта за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на България изрично е разписано: всички лица, когато се намират в закрити обществени места, са длъжни да носят защитна маска.

Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, както и за спортуващите на закрито за времето на физическата дейност.

При провеждане на финала за купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив на националния стадион "Васил Левски" се допускат до 3000 души в сектор, през една седалка, през един ред и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. 

 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички