Четвъртък,

Четири нови заповеди на Ананиев

От: Редактор -
Четири нови заповеди на Ананиев
A
A
A

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде четири нови заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до 15 юли.

В заповедта за влизането на територията на България се посочва, че забраната за влизане в България не се отнася за лица, пътуващи с цел обучение за осъществяване на дейности по приключването на учебната 2019/2020 г.,

В заповедта за задължителната изолация и/или болнично лечение е посочено, че лицата - потвърдени случаи на COVID-19, се изписват от лечебно заведение след преценка на лекуващия лекар на състоянието на пациента.

Лицата, при които се налага прилагане на последваща медицинска грижа в лечебно заведение, лицата, настанени в места, в които се предоставят социални услуги, и тези с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия поради съжителство с хора от рискови групи, се изписват от болници след два отрицателни PCR резултата от проби, взети в два последователни дни.

В заповедта за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на България изрично е разписано: всички лица, когато се намират в закрити обществени места, са длъжни да носят защитна маска.

Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, както и за спортуващите на закрито за времето на физическата дейност.

При провеждане на финала за купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив на националния стадион "Васил Левски" се допускат до 3000 души в сектор, през една седалка, през един ред и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички