Бум в медицината! Англичани измислиха ваксина срещу рака

Има стотици чакащи за нея

Бум в медицината! Англичани измислиха ваксина срещу рака | StandartNews.com

Великобритания е първата държава в света, която предлага имунотерапия срещу рака под формата на инжекция. Новата форма може значително да съкрати времето за лечение, предаде Ройтерс.

След одобрение от Европейската агенция по лекарствата, Националната здравна служба на Великобритания обяви, че стотици отговарящи на условията пациенти, които са на имунотерапия с атезолизумаб, са готови да получат инжекцията.

"Това одобрение не само ще ни позволи да предоставяме по-удобна и бърза грижа за болните, но и ще позволи на нашите екипи да лекуват повече пациенти“, казва д-р Александър Мартин, консултант-онколог в болницата West Suffolk NHS Foundation Trust.

От Националната здравна служба посочват, че досега атезолизумаб се е вливал венозно и често процедурата е отнемала от 30 минути до един час за някои пациенти (ако достъпът до вена е труден).

"Потавянето на инжекция отнема приблизително седем минути, в сравнение с 30 до 60 минути за настоящия метод на венозно вливане“, казва Мариус Шолц, директор в Roche Products Limited.

Атезолизумаб, производство на дъщерна компания на конгломерата "Рош", е лекарство за имунотерапия, което дава възможност на собствената имунна система на пациента да търси и унищожава раковите клетки. До момента лечението се предлага с вливане на препарата при пациенти с редица ракови заболявания, включително на белия дроб, гърдата, черния дроб и пикочния мехур.

От Националната здравна служба очакват по-голямата част от около 3600 пациенти, започващи лечение с атезолизумаб всяка година на Острова, да преминат към спестяващата време инжекция. На венозно вливане могат да останат пациентите, които са на химиотерапия в комбинация с атезолизумаб.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай