Четвъртък,

Бременните - афродизиак за комарите

От: Стандарт -
198
Бременните - афродизиак за комарите
A
A
A

Бременните жени са афродизиак за комари и привличат неудържимо жилещите насекоми.

Те са особено апетитни за комарите заради високото си ниво на хормони, особено естроген. Надушват го безпогрешно отдалеч, пише "Мениджър".

По-голямото количество кръв, което циркулира в бременната, както и по-бързата обмяна на веществата в организма ѝ също са примамка за кръвопийците.

И още една „екстра“, която те няма как да не оценят – по-високата телесна температура.

За да снесе яйца, женският комар трябва да пие топла кръв. И всеки, който качи над 37,8 градуса, става плячка. За това допринася и по-учестеното дишане на бременната жена, която обичайно компенсира умората с дълбоко или многократно поемане на въздух. Въглеродният двуокис, който тя издишва, е сигнал, който насочва безпогрешно насекомите към нея.

Тялото отделя над 500 летливи химични вещества. Голяма част от тези аромати действат като афродизиак за комара. Сред любимите са кърма, пот, млечна киселина, пикочна киселина ...

Блондинките привличат неудържимо крилата напаст, а ако се облекат в черно, например (любимият цвят за комара) и се напръскат с парфюм, стават истинско лакомство.

Комарите предпочитат аромата на мускус. А модните за този сезон ориенталски парфюми напълно отговорят на вкуса им. Избягвайте да се пръскате с тези ухания, ако не искате да сте обект на специално внимание от страна на комара.

Малко са надеждните предпазни мерки, а бременността редуцира още повече броя им.

Ето какво може да направите, понеже нямате представа с какъв комар имате среща – тигров, папатак или обикновен, заразен или здрав.

- След дъжд и във влажни райони носете светли дрехи с дълъг ръкав. Напръскайте ги с релелент.

- Репелентите отблъскват комара поне за 2-3 часа. Те съдържат различно количество активно вещество - от 7 до 25 процента. Колкото е повече, толкова ефектът е по-дълготраен. Проблемът е, че трябва да се пръскат и мажат върху кожата, а някои не са подходящи за бременни. Те е по-разумно да се насочат към естествените, които съдържат растителни масла - карамфил, анасон, бяла ела и също могат да се пръскат върху дрехите.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички