Бойко Пенков: Педиатрията работи

Няма някакъв проблем, освен временното спиране на работа на четирите легла на Педиатрията, обясни зам.-здравният министър

Бойко Пенков: Педиатрията работи | StandartNews.com

Детската помощ в София не страда. Няма някакъв проблем, освен временното спиране на работа на четирите легла на Педиатрията. Другите клиники, които имат интензивни отделения са абсолютно готови с лекарства и консумативи и с персонал да поемат нуждите на София. Това каза пред журналисти д-р Бойко Пенков, заместник-министър на здравеопазването.

„Напускат анестезиолози, това е вярно. Не са толкова често случаите на необходимост от анестезиолог в детската болница. Затова трудно започват там хора. Педиатрията работи, всички се приемат, както до момента. Колегите от Националната кардиологична болница и „Пирогов“ са готови да увеличат тяхната леглова база.

В отговор на журналистически въпрос кога ще бъде готов докладът за смъртта на 3-годишното момченце, д-р Бойко Пенков отговори: „Предварителен доклад за смъртта на 3-годишното дете има. Чакаме хистологията, нека да излязат тези резултати, те биха дали по-голяма яснота и ще бъдат огласени. Сигурно ще трябва седмица, за да бъдат изнесени публично“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай