Боли те главата? Ето възможните причини

Почивка и спортни упражнения препоръчват лекарите

Боли те главата? Ето възможните причини | StandartNews.com

Какви са причините за постоянното главоболие?

Лекарят Ирина Ярцева и общопрактикуващият терапевт Лариса Алексеева разкриха в интервю за RT някои от възможните причини.

Ярцева отбеляза, че главоболието е един от най-честите симптоми при всяко заболяване. На първо място главоболието се провокира от стрес, пренапрежение и липса на сън. Затова винаги трябва да следите тези фактори, режима на съня си, спазването на режима на работа и почивка и като цяло нивото на стрес. „Да си вземеш почивка, да се разсейваш, да спортуваш“, подчерта експертът.

Тя добави, че главоболието може да бъде свързано с високо кръвно налягане, както и с развитието на глаукома, например при възрастни хора. Също така главоболието често се появява при тези, които работят дълго време на компютър.

Според специалиста нестероидните противовъзпалителни средства помагат при главоболие. Ако броят на таблетките на ден започва да надвишава допустимия процент или продължава повече от пет дни, трябва да се консултирате със специалист.

Алексеева заяви, че честа причина за главоболие са промените във времето и внезапните промени в температурата. Също така, причината може да е хипотермия. Освен това промените в ритъма на живота на хората, бързото хранене, енергийни напитки и алкохол, както и тютюнопушенето водят до главоболие.

Честото използване на болкоуспокояващи също може да доведе до главоболие, предизвикано от лекарства. Подобни симптоми възникват от хипотермия или прегряване, продължителна работа, махмурлук и други причини, пише Лента ру.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай