Български пробив! Таблетка за смучене срещу Ковид

Хранителна добавка помага за профилактика и подпомагане на лечението

Български пробив! Таблетка за смучене срещу Ковид | StandartNews.com

Български пробив в битката срещу коронавируса. Наши учени създадоха хранителна добавка, която помага за профилактиката и подпомага на лечението на COVID-19. Тя е под  формата на таблетка за смучене.

Ръководител на екипа е проф. д-р Добрин Свинаров, началник на Клинична лаборатория и клинична фармакология в Александровска болница. В екипа, направил разработка, са още академик Богдан Петрунов, проф. Георги Момеков и проф. Рахамин Шекерджийски.

Добавката е създадена по задание и под ръководството на Министерството на здравеопазването.

Таблетката съдържа витамин С, витамин D, кверцетин и цинк. „Втората съставка на този продукт, отделно от тази таблетка за смучене, е мелатонин, който има изключително мощни антиоксидантни свойства и се използва много интензивно във всички протоколи за лечение на новата болест. Към това беше прибавена идеята на академик Петрунов да се съчетае с още един продукт, който представлява изключително добра комбинация на микроелементи, поливитамини и четвърт перорална ваксина за предпазване от наслагването на бактериални инфекции“, обясни проф. Свинаров пред бТВ

По думите му вече има достатъчно натрупани доказателства от медицинска гледна точка, че тези съставки безусловно са полезни и важни като профилактика и като компоненти в лечението на болестта.

„Още в началото на пандемията и навлизането й в нашата страна българските учени се запознаваха с всичко, което излизаше в огромни количества в медицинската литература. Много бързо на основата на един от най-добре балансираните протоколи в САЩ, под ръководството на Пол Марик, вдъхновени от това, което той представи като виждане, разработихме един продукт, който да послужи като мост за профилактика и подпомагане на лечението на тази нова болест", обясни още проф. д-р Добрин Свинаров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай