БГ лекар с потресаващи разкрития за колегите си

Д-р Аспарух Илиев каза болезнена истина

БГ лекар с потресаващи разкрития за колегите си | StandartNews.com

На хартия много директори на болници и ръководители на отделения/клиники получават заплати, които не са гигантски, дори са съвсем разумни. Ключът е в т.нар. ДМС - допълнително материално стимулиране, чрез което се разпределят бонуси от заработеното в клиниките.

Това коментира във "Фейсбук" д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн, Швейцария и експерт по безопасност на ваксините. Ето какво още казва той:

Има ръководители, които вземат стотици хиляди лева на месец, а младите лекари, сестри и персонал - по максимално 1000-1500. Един от "гениалните" труженици, който "оперираше" по 5 пациенти в 3 града по едно и също време твърдеше, че "месец с по-малко от 100 000 евра е черен месец".

Там търсете един от проблемите със заплатите на лекарите. Абсурдът е, че именно тези "многохилядници" основно плачат по медиите как няма лекари, защото младите колеги се научиха и не желаят да им робуват.

Послепис: разбира се, че трябва да се получава бонус за по-професионална работа. Но един да взима десетки хиляди, а друг 200 лв е просто несъразмерно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай