Понеделник,

Безплатно преглеждат пациенти със сърдечни заболявания

101
Безплатно преглеждат пациенти със сърдечни заболявания
A
A
A

Всяка година над 70 хиляди души годишно умират от сърдечно-съдови заболявания в България. Затова в София, Пловдив и Смолян се провеждат безплатни прегледи за пациенти в риск. Прегледите се извършват до края на седмицата след предварително записване.

Пет болници се включват в инициативата. В София прегледите се извършват в "Пирогов", в Пловдив участват четири лечебни заведения - УМБАЛ "Св. Георги", МБАЛ "Св. Иван Рилски", Университетската болница "Еврохоспитал" и Университетската болница "Пълмед", а в Смолян се включва местната многопрофилна болница.

Целта на кампанията е предотвратяването на инсултите и подобряването на качеството на живот на пациентите и осигуряването на дългосрочен и по-качествен контрол на заболяването .

Безплатни прегледи до края на ноември ще има и в малките населени места - Игнатово, Долни чифлик, Александрово, Тъжа, Павел баня, Мъглиж, Стамболийски, а записването за тях става чрез личните лекари.  Кампанията се провежда във връзка с Международната седмица на предсърдното мъждене и са част от дългосрочна инициатива на Национална пациентска организация, посветена на инсултите.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички