Бебе с тегло 590 грама изписаха от Майчин дом

А в родилна зала спасиха живота на родилка след 3-дневни усилия.

Бебе с тегло 590 грама изписаха от Майчин дом | StandartNews.com

Неонатолозите от Майчин дом изписаха родило се на 1 януари 2020 г. бебе с тегло 590 гр, а в родилна зала спасиха живота на родилка след 3-дневни усилия.

В първите часове на новото десетилетие - на 1 януари 2020 в "Майчин дом" се роди Михаела.

Раждането й започна в 25 гестационна седмица от бременността (всяка бременност продължава 40 гестационни седмици - б.р.), а малката Михаела тежи едва 590 гр.

Благодарение на усилията на целия екип от Интензивното отделение на Клиниката по неонатология и след три месеца постоянни грижи за най-малкия пациент на болницата, Михаела си отиде у дома здрава и достатъчно развита, за да продължи да расте и да радва своите родители.

Освен това лекарите от родилна клиника успяха да спасят живота на млада родилка след 3 дни неимоверни усилия за стабилизиране на критичното й състояние. 27-годишна жена, преведена за раждане от Медицински комплекс "Д-р Щерев", изпада в хипоатония на матката (послеродово кръвотечение - б.р.), придружена от тежка кръвозагуба.

В момента родилката е под активно лекарско наблюдение и в подобряващо се състояние.

Дори в извънредно положение болницата работи на пълни обороти. От обявяването на извънредното положение на 13 март 2020 до днес в "Майчин дом" са се родили 144 бебета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай