БЧК с кампания за социално значими заболявания

Информационната кампания е насочена към определени възрастови групи с цел превенция, ранна диагностика и възможности за лечение на социално значими заболявания

БЧК с кампания за социално значими заболявания | StandartNews.com

Информационна  кампания за социално значими заболявания в областта на кардиологията и офталмологията ще стартира Българският червен кръст на 7 октомври в зала „Музейна” на централата си. Кампанията е посветена на възрастово-обусловената макулна дегенарция, която е прогресивно хронично заболяване на очите. Тя е причина и за загуба на централното зрение при голям процент хора.

Водещи специалисти офталмолози и кардиолози ще представят в продължение на ловдив, Варна, Велико Търново, Перник, Благоевград, Шумен, Ловеч, Плевен, Ямбол, Бургас, Дупница, Хасково.

Информационната кампания е насочена към определени възрастови групи с цел превенция, ранна диагностика и възможности за лечение на възрастово обусловената дегенерация на макулата, диабетен макулен едем, миокарден инфаркт и инсулт. В направлението кардиология ще бъдат обхванати хора между 45 и 75 години и такива с предсърдно мъждене, а в направление офталмология – хора между 50 и 65 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай