Балтов нападна властта.Присъда и за Омикрона

Вероятно ще се наложи и четвърта доза

Балтов нападна властта.Присъда и за Омикрона | StandartNews.com

"Националният план за справяне с пандемията е прах в очите на хората", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ депутатът от ПГ на ГЕРБ и бивш директор на "Пирогов" Асен Балтов.

 Той допълни, че през последните пет дни имаме повече нови случаи на коронавирус, отколкото в най-големия пик на третата и на четвъртата вълна.

Друг проблем, според Балтов, е че в плана е заложено запълването на над 1200 интензивни легла, а през последните вълни сме стигали до над 800 настанени в интензивните сектори - тоест изчаква се прекалено дълго преди да се въведат най-строгите ограничения.

Според Асен Балтов мерките у нас трябва да са по-затегнати, защото нямаме достатъчна защита срещу Омикрон. Освен това все още никой не може да каже дали новият щам се кара леко.

"Все пак новият план на правителството е по-добър от плановете за справяне с пандемията на на служебното правителство", отбеляза Балтов.

"Омикронът влезе в парламента. Един от първите, които се заразиха, е председателят на парламента г-н Минчев. Омикронът много напомня за уханския вариант. Ваксините и преболедувалите са пробити от него", каза още Балтов.

Даже и в предучилищна възраст има заразени вече. Границата влиза все по-надолу. Получава се това, което беше при първата вълна. Заразяват се първо децата и персонала. Ако нямаме медици, кой ще лекува болните?", попита той.

"За съжаление, вероятно ще се наложи четвърта доза. Не по-късно от петия месец трябва да се сложи втори бустер. Ако това продължава, другият вариант е да се видоизмени ваксината. С ваксинацията властите в момента изостават", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай