Австрийски медик лекува аритмии в „Св. Екатерина“

12 пациенти успешно минава операциите

Австрийски медик лекува аритмии в „Св. Екатерина“ | StandartNews.com

Аблации на 12 пациенти, които страдат от сърдечни аритмии, бяха извършени ппреди празниците в УМБАЛ” Света Екатерина”- София.

Процедурите бяха извършени от Доц. Светослав Йовев, завеждащ сектор по кардиостимулация и електрофизиология към УМБАЛ ”Света Екатерина” и гостуващият лекар- д-р Маркус Амер, един от водещите електрофизиолози в Австрия.

„Изключително  горд и щастлив съм от предоставената ми възможност да работя в една от водещите кардиологични болници в България. Доц. Йовев е изключителен професионалист, с който е удоволствие да се работи”, заяви д-р Амер след успешно приключилите аблации.

Катетърна аблация (радиофреквентна аблация) е инвазивна процедура за лечение на сърдечните аритмии и представлява метод за прекъсване (изгаряне - аблация) на участъци и тъкани на сърцето, които предизвикват сърцебиене! В УМБАЛ ”Света Екатерина” радиофреквентна катетерна аблация се извършва с радиочестотен генератор с иригационна помпа, с което значително се намалява риска от усложнения и повишава ефективността на процедурата.

Тази съвместна дейност ще продължи и през тази година, за да се даде шанс на повече български пациенти да бъдат лекувани.

През март 2020 г.  УМБАЛ ”Света Екатерина”, планира да бъде домакин на работна среща, в която ще вземат участие водещи специалисти от Македония, Сърбия и Австрия, които ще обменят опит в лечението на пациенти със сърдечни аритмии и сърдечна недостатъчноност.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай