Ангелов: Връщаме се на първа фаза от ваксинирането

Очакваме пристигането ваксини през следващата седмица

Ангелов: Връщаме се на първа фаза от ваксинирането | StandartNews.com

"Очакваме пристигането ваксини през следващата седмица. Какво се случва на практика, нека да кажем истината. До момента ние бяхме почти приключили първа и втора фаза и от няколко дни ги започваме отново. Имаме изключително голямо желание на лекари, медицински сестри и санитари, които искат да бъдат ваксинирани, когато не са имали такова желание по време на стартирането на първа фаза, същото е при учителите. Бяхме стигнали до трета фаза, но сега се връщаме на първа фаза", каза още здравният министър.

Това коментира здравният министър Костадин Ангелов по време на посещение в Сливен.

„В Сливен отново се отбелязва семейно заразяване. По отношение на Спешната помощ се забелязва много добра организация. На ден има между 35-40 повиквания, 17 са за пациенти с коронавирус. Има наличие на всички необходими медикаменти, дезинфектанти, има свободни легла на територията на МБАЛ - Сливен“, заяви Ангелов.

"Общината е предприела всичко, което написано в медицинския протокол за провеждане на изборите. Искам да отправя апел към всички хора, че изборният ден ще протече безопасно, както за обществото, така и за членовете на секционните избирателни комисия. Община Сливен е направила организация за тестване на членовете на СИК, по тяхно желание, а тези които са положителни ще бъдат заменени преди изборния ден. Нямам притеснения за спазване на медицинския протокол, както и за безопасността на гласуващите", допълни Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай