Четвъртък,

Ангелов: Връщаме се на първа фаза от ваксинирането

От: Мартина Суботинова -
256
Ангелов: Връщаме се на първа фаза от ваксинирането
A
A
A

"Очакваме пристигането ваксини през следващата седмица. Какво се случва на практика, нека да кажем истината. До момента ние бяхме почти приключили първа и втора фаза и от няколко дни ги започваме отново. Имаме изключително голямо желание на лекари, медицински сестри и санитари, които искат да бъдат ваксинирани, когато не са имали такова желание по време на стартирането на първа фаза, същото е при учителите. Бяхме стигнали до трета фаза, но сега се връщаме на първа фаза", каза още здравният министър.

Това коментира здравният министър Костадин Ангелов по време на посещение в Сливен.

„В Сливен отново се отбелязва семейно заразяване. По отношение на Спешната помощ се забелязва много добра организация. На ден има между 35-40 повиквания, 17 са за пациенти с коронавирус. Има наличие на всички необходими медикаменти, дезинфектанти, има свободни легла на територията на МБАЛ - Сливен“, заяви Ангелов.

"Общината е предприела всичко, което написано в медицинския протокол за провеждане на изборите. Искам да отправя апел към всички хора, че изборният ден ще протече безопасно, както за обществото, така и за членовете на секционните избирателни комисия. Община Сливен е направила организация за тестване на членовете на СИК, по тяхно желание, а тези които са положителни ще бъдат заменени преди изборния ден. Нямам притеснения за спазване на медицинския протокол, както и за безопасността на гласуващите", допълни Ангелов.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички