Акция на инициативата "Капачки за бъдеще"

Днес на паркинга на пл. Батенберг пред бившия мавзолей се издават пластмасови капачки, които хората са събирали в последните 6 месеца

Акция на инициативата "Капачки за бъдеще" | StandartNews.com

Надяваме се до края на годината да покрием всички болници, където има стари и амортизирани кувьози. Тоест 2020 да я посрещнем без кувьоз от миналия век в българските болници. Това каза Мартина Йорданова, един от двамата основатели на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“, предаде БГНЕС. Йорданова припомни, че събират пластмасови капачки и със събраните средства от предаването им за рециклиране купуват кувьози за общинските болници в България. Кампанията е на по-малко от две години – сега в края на октомври всъщност ще станат на две.

Мартина Йорданова каза, че за 2 години са купили 12 кувьоза. 11 от тях са стационарни за малките общински болници, дванадесетият е транспортен. „Преди броени дни буквално, на 22 септември, го дарихме на болницата във Велинград, където всъщност две болници ще се ползват от него“, обясни Мартина Йорданова.

Днес на паркинга на пл. Батенберг пред бившия мавзолей се издават пластмасови капачки, които хората са събирали в последните 6 месеца. „Днес ги носят, след това ние ще ги извозим до рециклатор, който ще ги преработи. От преработката ние ще получим средства и с тях ще купим кувьози“, обясни Йорданова.

Тя информира, че кампанията не само събира капачки, а има и обучителен характер. Всеки, който събира капачка, се замисля какво се случва и с бутилката, и по този начин се работи върху съзнанието на хората да рециклират. „По наши проучвания във Фейсбук страницата ни сме установили, че 89% от хората, които събират пластмасови капачки, са започнали или да рециклират повече, или да се замислят върху това. Това за нас е повече от добре“, каза още Йорданова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай