4 февруари - Световен ден за борба с онкологичните заболявания

Тръгва нова тригодишна световна кампания под мотото "Аз съм и аз ще бъда"

4 февруари - Световен ден за борба с онкологичните заболявания | StandartNews.com

4 февруари е Световният ден за борба с онкологичните заболявания, на който тази година UICC (Международен съюз за контрол на рака) и СЗО започват нова тригодишна кампания под мотото: "I Am and I Will" - "Аз съм и аз ще бъда".

Тя призовава всички – лекари, пациенти, политици, цялото общество, да поеме своя личен ангажимент за намаляване на глобалните последици от рака и да действа.

Университетската специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания (УСБАЛО) се включва в каузата чрез серия от събития, които ще се проведат на територията на лечебното заведение

Седмица на отворените врати за безплатни прегледи и консултации от 4 до 8 февруари организират УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД – Пловдив и Фондация "Спри рака“. Кампанията е по повод Световния ден за борба с рака – 4 февруари, и ще се проведе в две от клиниките на болницата: Клиника по медицинска онкология с началник проф. д-р Жанет Грудева и Клиника по лъчеление с началник д-р Мария Влайкова.

Клиниките се намират в База 1 на първата университетска болница в Пловдив – бул. "Васил Априлов“ №15А, и ще посрещат желаещите да се включат в Седмицата на отворените врати във времето от 12:00 до 14:00 ч. от 4 до 8 февруари без предварително записване, обясни проф. Грудева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай