Вторник,

4 февруари - Световен ден за борба с онкологичните заболявания

107
4 февруари - Световен ден за борба с онкологичните заболявания
A
A
A

4 февруари е Световният ден за борба с онкологичните заболявания, на който тази година UICC (Международен съюз за контрол на рака) и СЗО започват нова тригодишна кампания под мотото: "I Am and I Will" - "Аз съм и аз ще бъда".

Тя призовава всички – лекари, пациенти, политици, цялото общество, да поеме своя личен ангажимент за намаляване на глобалните последици от рака и да действа.

Университетската специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания (УСБАЛО) се включва в каузата чрез серия от събития, които ще се проведат на територията на лечебното заведение

Седмица на отворените врати за безплатни прегледи и консултации от 4 до 8 февруари организират УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД – Пловдив и Фондация "Спри рака“. Кампанията е по повод Световния ден за борба с рака – 4 февруари, и ще се проведе в две от клиниките на болницата: Клиника по медицинска онкология с началник проф. д-р Жанет Грудева и Клиника по лъчеление с началник д-р Мария Влайкова.

Клиниките се намират в База 1 на първата университетска болница в Пловдив – бул. "Васил Априлов“ №15А, и ще посрещат желаещите да се включат в Седмицата на отворените врати във времето от 12:00 до 14:00 ч. от 4 до 8 февруари без предварително записване, обясни проф. Грудева. 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички