2000 души в „Пирогов” за два дни

Близо 1/3 от хоспитализираните са деца, предимно във възрастта 3-18 г.

2000 души в „Пирогов” за два дни | StandartNews.com
  • Близо 1/3 от хоспитализираните са деца, предимно във възрастта 3-18 г.

2000 души са приети в „Пирогов” за двата празнични дни на Коледа. Най-натоварените кабинети в Спешното отделение на "Пирогов" са по вътрешни болести, Педиатрия, Травматология и Хирургия. Това съобщи изпълнителният директор на болница проф. Асен Балтов.

Той определи дежурствата по празниците като спокойни. Дежурните екипи са прегледали 1850 пациенти за 2 дни. От тях за лечение останаха 170 възрастни и 50 деца.

Близо 1/3 от хоспитализираните са деца, предимно във възрастта 3-18 г. Най-много настанени има в Клиниката по детска хирургия и Отделението по педиатрия. Заради него децата преминали през болницата са се увеличили с 12 000 за годината.

"Бяха извършени общо 60 оперативни интервенции - 15 при млади и 45 при възрастни пациенти", коментира проф. Балтов. Екипите отчитат доста пациенти не само от София, но и от цяла България, които са потърсили помощ в "Пирогов" с доста тежки травми. Няма случаи на деца употребили алкохол.

60-годишен мъж пък е постъпил, тъй като е пострадал от пиратка. "Апелирам към всички да внимават при употребата на пиратки и пиротехнически средства за Нова година", призова проф. Балтов.

Той определи 2019 г. като много добра за "Пирогов" . "Изпращаме една много добра година за "Пирогов". Очакваме буквално в първите дни след празниците да започнем ремонти благодарение на Фонд за енергийна ефективност на ЧЕЗ. Ще бъдат обновени 5 сгради с 13 млн.лв. Надявам се, че през следващата година ще може да се похвалим с обновяване на Пирогов."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай