100 бона заплата  в частна болница

Бомбата хвърли Ваня Григорова от КТ "Подкрепа"

100 бона заплата  в частна болница | StandartNews.com

Директор на частна столична болница взима заплата от 100 000 лева месечно, твърдят от КТ „Подкрепа”. 
Това е болница, която получава средства и от НЗОК, това е порочното, заяви Ваня Григорова, икономически експерт в КТ „Подкрепа”. Тя обаче отказа да каже коя точно е болницата. 
Тази тема беше дискутирана и на срещата на медицинските сестри с премиера Борисов. Те настояват частните болници да не получават пари от Касата, допълни Григорова пред Нова телевизия.
Аз се съмнявам в истинността на такова нещо. Ако е в частна болница, това е проблем на болницата, не на обществото, заяви бившият шеф на „Пирогов” Спас Спасков. В по-голямата част от частните заведения има приходи извън НЗОК, призна той. 
Като мантра се повтаря – „дават се пари, а няма резултат”. А какво става със средната продължителност на живот в България? За 20 години тя се е увеличила със 7 години и половина, допълни Спасков.
Не трябва непременно да говорим, че само лоши неща се случват около нас. Всички знаем, че най-тежките случаи, които носят най-сериозни разходи, отиват в „Пирогов”, отиват в ИСУЛ, в големите държавни болници. Затова твърдим, че частните болници не трябва да получават пари от НЗОК, смята Григорова. Според нея Изкривяванията са твърде много, а източването на системата се случва по хиляди начини.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай