Златанова размаха пръст за спекулации с европари

Златанова размаха пръст за спекулации с европари | StandartNews.com

София. Вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова размаха пръст на хората, които спекулират с европейски средства.

"Спиране на средства - нито има такава дума, нито има такова нещо. Не е хубаво да спекулираме с тези неща", заяви Златанова вчера и категорично опроверга твърденията, че финансовата комисия на Европейския парламент предлага да бъдат спрени плащанията по европрограми за България. "Нищо такова не предлага ЕП", подчерта още вицепремиерът. Златанова уточни, че става дума за доклад на ЕП от 2012 г., който касае представянето на всички процедури и правила, по които ЕК управлява средствата на европейските данъкоплатци, като има параграф, който обръща внимание, че следва да се засили фокусът към България.

Златанова заяви, че става дума за политически документ, който все още е предложение и предстои да се обсъжда от Комисията по бюджетен контрол. "Да не забравяме, че цяла Европа е в предизборна кампания и този тип политически изяви не бива да ни учудват и ще се засилват вероятно от всички страни, от страна на всички партии, за съжаление до европейските избори", обясни вицепремиерът. И посъветва както българските, така и всички политици да подхождат отговорно специално към тези въпроси, за да не се стига до заблуждаване на гражданите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай