Златанова притеснена, че няма кандидат за главен съдебен инспектор

Златанова притеснена, че няма кандидат за главен съдебен инспектор | StandartNews.com

София. Министърът на правосъдието Зинаида Златанова изрази неудовлетвореност, че Съюзът на съдиите в България (ССБ) може и да не успее да излъчи кандидат за главен съдебен инспектор.

 

Повод стана признанието на Съюза на съдиите в България, че нито един от десетимата съдии, номинирани за поста "главен съдебен инспектор, не е дал съгласието си кандидатурата му да бъде официално издигната.

 

"Нека магистратските и най-вече съдийските организации, да седнат на една маса. Защото започва да ми прилича, че магистратите се занимават с политика", категорична бе Златанова.

 

"Както критикуваме проект на Наказателен кодекс, без да сме го чели дори, както критикуваме хора, които не познаваме, само защото смятаме, че някой неподходящ, който ние не харесваме, го е предложил. Всичко и всички са подложени на, как да кажа, дори оклеветяване публично в много случаи, нормално е хората да се притесняват. Разбира се, има и такива хора, които се притесняват вероятно от себе си, от миналото си, от биографиите си, не го изключвам, не го изключвам и в съдебната система", подчерта правосъдният министър.

 

Златанова призна, че е силно притеснена, защото до края на годината трябва да бъде избран нов председател на Върховния касационен съд и близо 100 административни ръководители на съдилища и прокуратури, предаде БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай