Жега в Темида. Изслушват разследващия прокурор

Обсъжда се администрацията на съдия Даниела Талева

Жега в Темида. Изслушват разследващия прокурор | StandartNews.com

Жега в Темида Първият избран да разследва главния прокурор магистрат, съдия Даниела Талева, ще бъде изслушана от Висшия съдебен съвет на заседанието на Пленума на 23 ноември.

Първият опит за изслушването й бе на 2 ноември, но стана ясно, че тя е в болница. ВСС трябваше да я изслуша по повод нейното назначаване и организационни въпроси.

По време на заседанието на 2 ноември се дебатираше къде да се намира кабинетът на разследващата главния прокурор и неговите заместници съдия Даниела Талева и дали да има назначена специализирана администрация. И двата въпроса обаче останаха без намерен отговор.

“Създаването на специализирана администрация означава да "обрасне храсталака”, смята изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов.

ВСС реши да се вземе под внимание личното мнение на съдия Талева при решението на тези въпроси, като на следващото заседание ще бъдат поканени съдия Даниела Талева и Лада Паунова, заместник-председател на ВКС.

Междувременно рискът остава - до Нова година страната ни да има съдия, който разследва дейността на главния прокурор и неговите заместници, но да няма възможност за упражняване на правомощията си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай