Заради Нотариуса! И двама прокурори с охрана

Шокиращи разкрития за дейността на убития Мартин Божанов

Заради Нотариуса! И двама прокурори с охрана | StandartNews.com

Нови разкрития за действията на убития тази седмица Мартин Божанов, известен като Нотариуса. Двама прокурори от Софийска градска прокуратура са под специална охрана заради получавани заплахи от него.

 

Атаката срещу тях е започнала през лятото. Справка на прокуратурата показва, че от 1998 до 2006 година срещу Мартин Божанов е имало и обвинителни актове, предаде бТВ.

В градската прокуратура няма информация какво се е случило с тези обвинения и дали не се е стигнало до осъдителни присъди и реабилитация.

„По справката, която имаме Софийска районна прокуратура е изготвила и внесла обвинителните актове за кражби, документни измами и съответно документи престъпления“, каза Христо Кръстев, заместник-градски прокурор - СГП.

След 2006 г. Софийска районна прокуратура занимавала ли се е с Мартин Божанов?

Да, от информацията, която имаме в СРП са подавани доста сигнали за имотни измами, за документни измами, за заплахи, но по тези сигнали са постановени откази за образуване на досъдебно производство или прекратяване на наказателните производства.Знае се за заплашвани двама съдии от Мартин Божанов.

Има ли заплашвани други магистрати и кои са те? 

Има и заплашвани двама прокурори от СГП, които и към настоящия момент са с охрана от Национална служба „Охрана“. Те са от миналата година с охрана, получили са индиректни заплахи , свързани с разследването, което те са провеждали. Което означава, че този човек се е чувствал наистина безнаказан и най-вероятно е имал връзки по високите етажи на съдебната власт или политици.

Христо Кръстев каза още, че иззетата кореспонденция на Божанов ще бъде обработена от разследващите.

„И на второ място, да се установи от тази информация в телефона, която евентуално ще бъде намерена, дали има и замесени магистрати“, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Marin Marinov
преди 2 месеца

Замесени магистрати НЯМА!😎

Откажи
Emil Atanasov
преди 2 месеца

Е, браво - държавата има пари да плаща охраната на заплашвани от Мартин, но няма желание да започне досъдебно производство. Предлагам всички прокурори да бъдат освободени от работа и да се започне на чисто, както стана в Грузия навремето.

Откажи