Запорираха имущество на Баневи

Запорираното имущество е на стойност 141 820 225,19 лева

Запорираха имущество на Баневи | StandartNews.com

Апелативният съд в Бургас издаде обезпечителна заповед, с която е допуснал обезпечение на бъдещ иск на КПКОНПИ за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество от Николай, Евгения и Мария Баневи на стойност 141 820 225,19 лева, съобщиха от прокуратурата.

Съдът е наложил запор на поименни акции и дружествени дялове от капитала на търговски дружества на Баневи, на движими вещи, иззети от Специализираната прокуратура (златни кюлчета и накити, часовници, монети и др.), на средства в банкови сметки, както и на моторна яхта.

Николай, Евгения и Мария Баневи са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група (ръководена от Николай Банев) създадена с цел данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни присвоявания. Според прокуратурата тримата са "изпрали" над 1 милиард лева и са присвоили 84 млн. лева, пише dir.bg. За повдигнатите обвинения прокуратурата уведоми Антикорупционната комисия, която от своя страна предприе действия по обезпечаване на незаконно придобито имущество.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай