"Задържане под стража" за Цветанов от ДАИ

"Задържане под стража" за Цветанов от ДАИ | StandartNews.com

Директорът на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов остава в ареста. Това реши късно снощи Специализираният съд наложи най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", на него и още четирима от задържаните.

Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов и Тихомир Вълчев остават зад решетките. Цветелина Дойчинова и Иван Иванов бяха пуснати под "домашен арест", съобщи БНТ.

Заседанието продължи повече от 5 часа. Оказа се, че има 27 тома явни доказателства и пет тома засекретени материали по случая- свидетелски показания, СРС-та и протоколи за претърсвания и вземания.

Ръководителите на областни дирекции и служители на ДАИ са получавали нареждания да не извършват проверки на определени фирми, срещу т. нар. "такса спокойствие". Личният шофьор на Цветелин Цветанов също е свидетелствал, че работодателят му в вземал подкупи, за да осигури шофьорски книжки категория C, без да бъде полаган изпит, става ясно от показанията.

Стандарт Нюз припомня, че спецакцията в ДАИ от предни дни разкри въпросните корупционни схеми. В тази връзка в страата тръгна хайка за фалшиви книжки. 

Повече за схемата може да видите ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай