Неделя,

Втори президентски съветник натикан в ареста

От: Рачо Рачев -
686
Втори президентски съветник натикан в ареста
A
A
A

Съветник по сигурността на президента Радев - Илия Милушев - е арестуван, съобщиха от прокуратурата.

Първоначално той е бил разпитан като свидетел, но след извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установило, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция "Технически операции".

Милушев доброволно предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция "Разузнаване", които съдържат информация, представляваща държавна тайна.

Президентският съветник обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Президентството, като именно това е наложило извършването на сутрешната акция по разследванията и в сградата на президентската администрация.

Действията по разследването се извършват по досъдебно производство, което е образувано за престъпление по чл. 357 от НК – разгласяване на държавна тайна, допълват от прокуратурата.

Освен Милушев, със заповед на Министерството на вътрешните работи, за 24 часа е задържан и М.К. – бивш служител на Държавна агенция "Разузнаване".

Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинения и взети мерки за неотклонение на двамата задържани.

По досъдебното производство има и още две лица (П.В. и А.З.), привлечени в качеството им на обвиняеми, спрямо които са взети мерки за неотклонение "домашен арест".


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com