ВСС повдигна обвинение на Петьо Петров

ВСС повдигна обвинение на Петьо Петров | StandartNews.com

Висшият съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу бившия ръководител на Столичното следствие Петьо Петров.

Кадровците на Темида изпълниха разпореждането на съда след няколко напомняния. Върховният касационен съд се произнесе окончателно по делото за подкуп срещу бившия военен министър Николай Цонев, финансиста Тенчо Попов и съдията Петър Сантиров.

Съдебният състав посочи в мотивите си, че случаят е "емблематичен пример за полицейска провокация, инсценирана и проведена с участието на свидетеля Петьо Петров, под ръководството на лица от службите за сигурност, полицията и държавното обвинение".

След като ВКС се произнесе по делото, Петров подаде молба за напускане на системата - той си тръгна от нея с 20 заплати накуп и в момента е вписан като адвокат във Видинската адвокатска колегия.Отказът на ВСС да образува дисциплинарка доведе до две жалби във Върховния административен съд.

В рамките на производството дисциплинарният състав на Съвета трябва да реши и дали е изтекъл 6-месечният давностен срок за образуването на дисциплинарката или той спира да тече, докато има жалби в съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай