Петък,

Върнаха шофьорската книжка на Местан

От: Стандарт, снимка: канал 3 -
246
Върнаха шофьорската книжка на Местан
A
A
A

Окръжният съд в Кърджали отмени постановлението на прокуратурата, с което времено бе отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство на Лютви Местан, обвиняем за тежката катастрофа на пътя за ГКПП Маказа, при която загина 6-месечно момиченце, а родителите и братчето му пострадаха, пише dir.bg

Магистратите са приели, че единственият мотив, с който се обосновава постановяването на тази ограничителна мярка от държавното обвинение е, че тя се взема с цел да бъде осуетено извършването на друго престъпление от обвиняемия, съобщиха от съда.

Съдът е счел също така, че разпоредбата на чл. 69а, ал. 1 от Наказателно-процесуалния кодекс не се прилага императивно, а е законова възможност за временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство, която преценка винаги е индивидуална, с оглед обществената опасност на разследваното деяние и обществената опасност на обвиняемия.

Според магистратите, в настоящия случай от събраните до момента данни по делото не се установява разследваното деяние да се отличава с по-висока от типичната за този вид престъпления обществена опасност и в обжалваното постановление не е налице яснота извършването на какво друго престъпление ще бъде осуетено с отнемането на свидетелството за правоуправление на лидера на ДОСТ.

Определението на съда е окончателно.

 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички