Връщат с подписка Боскос в ареста

Връщат с подписка Боскос в ареста | StandartNews.com

Пловдив. Подписка за връщането в ареста на гръцкия студент Хорхе Боскос организираха съучениците на 15-годишната Катя Матеева от езиковата гимназия "Иван Вазов" в Пловдив. Децата настояват прокуратурата да си свърши работата и да върне обратно зад решетките джигита, който с над 100 км/ч прегази момичето на автобусна спирка. Групата за подкрепа във Фейсбук вече събра над 3000 души.

От прокуратурата в Пловдив обясниха, че не е задържан, защото провинението му се води "нанасяне на средна телесна повреда". Според обвинителите това, че е напуснал страната, засега не е обезпокоително, тъй като той е предупредил, че ще пътува до Гърция между 31 май и 13 юни. Студентът по фармация оставил домашния си адрес и телефона си. "Ако не се върне, ще го издирим, ако трябва и с Интерпол", коментираха разследващите катастрофата.

Адвокатът на Жоро Милионера брани гърка

Адвокат Георги Кутрянски, който стана известен покрай защитата на Георги Енев-Жоро Милионера, ще представлява в съда гръцкия студент Хорхе Боскос. Чужденецът мина на червено и прегази 15-годишната ученичка Катя Матеева, докато момичето чакаше на автобусна спирка. Преди дни Боскос замина за родината си, веднага след като бе пуснат под гаранция от съда. Според адвокат Кутриянски няма нищо нередно в това, че клиентът му е заминал за Гърция. "Той е уведомил прокуратурата, че ще бъде 10 дни в родината си по надлежния ред", заяви юристът. Междувременно стана ясно, че първият благотворителен концерт за Катя е събрал 3000 лв. "Прогнозата ми е, че Катя ще отиде на училище на 15 септември без патерици и помощни средства", заяви за "Дарик" лекарят, оперирал деветокласничката, началникът на спешна травматология към УМБАЛ "Св. Георги" д-р Румен Бацелов. По думите му след сложните операции на двете бедра Катя се е възстановила до степен, която позволява започване на рехабилитация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай