Внукът на Цар Киро остава зад решетките

Внукът на Цар Киро остава зад решетките | StandartNews.com

Пловдив. Внукът на Цар Киро – Ангел Рашков остава в затвора. Пловдивският съд не уважи неговото искане за предсрочно излизане. Магистратите обявиха, че младежът все още не е готов да излезе на свобода.

 

1 година и 4 месеца лишаване от свобода получи Ангел Рашков. Обвинението му даде и допълнително 1 година затвор заради предишно обвинение. Докато дядо му бе цветар в затвора, Ангел Рашков работил като библиотекар зад решетките и управата била доволна от поведението му.

 

„Никога не е парадирал с положението си. Нито е избирал работа, нито е проявявал някакви претенции по отношение на работа", каза директорът на Пловдивския затвор Божил Иванов. От своя страна младежът заяви пред съда, че осъзнава вината си и би могъл да започне работа след излизането си от затвора. Оказва се, че консервна фабрика може да го наеме като работник на поточна линия, за да слага капачки.

 

„Той мисли не да прави престъпления, а да работи усилено, да издържа семейството и себе си", каза служебният адвокат Соня Гинина.

 

Стандарт Нюз припомня, че Ангел Рашков е в затвора за даване на подкуп от 20 лева на пътни полицаи. Остават му 2 месеца и 5 дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай