Убиец на пътя е обявен за международно издирване

Убиец на пътя е обявен за международно издирване | StandartNews.com

У нас все още се издирва Хюриет Сюлейманов - той трябва да отговаря пред Темида за три жертви на пътя. Тази седмица Сюлейманов беше обявен за международно издирване, след като от началото на годината е в списъците за национално издирване. 

Сюлейманов вече е с 15-годишна ефективна присъда. Мъжът има 90 криминални регистрации, както и 12 предишни присъди. При фаталния инцидент, по време на който той кара в насрещното платно, Сюлейманов  е без книжка. В хода на процеса мярката му за неотклонение е променена от задържане на домашен арест - подсъдимият се възползва, за да се укрие. 

Днес близките на трите жертви не са спокойни - те предупреждават, че и други са в опасност, докато Сюлейманов е на свобода. 

Семействата на тримата загинали младежи разказаха пред Нова телевизия, че Хюриет разполага с два профила в социалните мрежи - един с турското, и един с българското си име. Активен е и лесно може да бъде проследен, убедени са почернените роднини. 

По последни данни на родителите на жертвите до преди дни Сюлейманов е бил в Германия, а сега вече е твърде вероятно да е в родината.

„Държавата е на автопилот. Не бъдете спокойни! Вашите деца също са в опасност", предупреди майката на загиналия Иван -  Галина Горанова. Друга почернена майка е убедена, че осъденият се подиграва както с паметта на жертвите, така и с цялата държава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай