Сряда,

Тя сви портфейла му на първа среща и ще си плати

От: Рачо Рачев -
287
Тя сви портфейла му на първа среща и ще си плати
A
A
A

След обвинение, внесено от Районна прокуратура-Бургас, бе наложено ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо Маргарита А.

Тя е подсъдима за това, че противозаконно отнела мъжко портмоне и сумата от 400 лева от владението на мъж от град Бургас. Кражбата е осъществена на 04.04.2018 г. от жилище, находящо се в град Бургас, ж.к. „Лазур“. Престъпното е извършено при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че обвиняемата и пострадалият се запознали в деня, в който е извършено престъпното деяние. Срещнали се в град Бургас (в района на „Старата поща“). По-късно отишли в жилището на пострадалия. След като пристигнали, същият свалил дрехите си и ги оставил в спалнята и влязъл в банята. Докато мъжът бил в санитарното помещение, подсъдимата взела от панталона му портфейл, съдържащ сумата от 400 лева. Веднага след това напуснала жилището, без да бъде забелязана. Пострадалият установил кражбата и сигнализирал на служители от МВР. Маргарита А. била задържана същия ден.

Присъдата на Районен съд-Бургас е постановена по реда на съкратеното следствие. Тя може да бъде обжалвана пред Окръжен съд-Бургас.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com