Цацаров внесе искания за сваляне имунитетите на Сидеров и Чуколов

Цацаров внесе искания за сваляне имунитетите на Сидеров и Чуколов | StandartNews.com

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Доказателствата по делото сочат, че Сидеров и Чуколов са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Припомняме, че среднощният екшън с двамата депутати стана на 09 октомври в центъра на София. 

"Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицаи при СДВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и се е отличавало по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост.
Установено е също, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицейски органи при изпълнение на службата им", посочват от обвинението.

Главният прокурор е сезирал парламента, за да може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършените от народните представители престъпления от общ характер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай